loader image

Green House

Druri i laminuar

Një glulam prodhohet nga shtresat e petëzimit të drurit (“lamat”) që janë të lidhura së bashku me ngjitës industrialë (ngjitës). Lëndë drusore Glulam janë prodhuar për të përmbushur një sërë stresesh të projektimit. Trarët prodhohen me llambat më të forta në pjesën e poshtme dhe të sipërme të traut, ku ndodhin tensionet maksimale dhe streset e ngjeshjes.

Paneli OSB

Paneli OSB (dërrasë me fillesë të orientuar) është produkt dekorativ i teknologjisë së lartë i bërë nga druri natyral. Struktura e çipit jo vetëm që i jep pamjen karakteristike, por edhe nivelin jashtëzakonisht të lartë të forcës në përkulje. Paneli OSB është bërë nga shirita të gjatë e të ngushtë druri që janë të vendosur në mënyrë tërthore me dy shtresa të sipërme dhe një shtresë të mesme.

Izolimi me fibra druri

Izolimi me fibra druri është një pllakë izolimi me fibra druri rezistente ndaj presionit me peshë të ulët dhe një vlerë të shkëlqyer për përçueshmëri termike. Izolimi me fibra druri mund të përdoret në mënyrë universale për çati dhe mure.

CLT- Druri i laminuar

CLT - Druri i laminuar kryq është një sistem elementësh i parafabrikuar i fortë i bërë nga druri. Ai kombinon avantazhet e shumta të drurit me arritjet më të fundit teknologjike që mundësojnë një shkallë të lartë parafabrikimi dhe ndërtim të shpejtë e të sigurt. Krahasuar me peshën e tij, CLT është një nga materialet ndërtimore më të afta për ndërtesa shumëkatëshe si ndërtesa banimi, ndërtesa tregtare (zyra, hotele), ndërtesa komunale si shkolla, kopshte apo shtëpi pleqsh dhe shumë më tepër.

Lloje të ndryshme pllakash me fibra gipsi

Pllaka me fibra gipsi është një material i përforcuar i përbërë nga gips dhe fibra celuloze. Këto dy lëndë të para përzihen dhe pas shtimit të ujit (pa lëndë të tjera lidhëse) shtypen nën presion të lartë për të formuar fletë panelesh. Pas tharjes, panelet ngopen me një agjent hidrofobik dhe priten në madhësitë e dëshiruara.

Polistireni i zgjeruar (EPS)

Polistireni i zgjeruar (EPS) përdoret gjerësisht në shumë aplikime të përditshme ku pesha e tij e lehtë, forca, qëndrueshmëria, izolimi termik dhe karakteristikat e thithjes së goditjeve ofrojnë përfitime superiore ndaj materialeve të tjera. Karakteristikat e tij izoluese rezultojnë në ulje të kostove të energjisë.

Folja difuzive

Folja difuzive është çdo material i përdorur për izolimin e lagështisë, zakonisht një fletë plastike ose fletë metalike, që i reziston përhapjes së lagështisë nëpër montimet e murit, dyshemesë, tavanit ose çatisë së ndërtesave dhe paketimit për të parandaluar kondensimin intersticial. Teknikisht, shumë prej këtyre materialeve janë vetëm ngadalësues të avullit pasi ato kanë shkallë të ndryshme të përshkueshmërisë.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare